Trendy kuchenne w 2023 roku

Meble kuchenne Poznań

Modne kuchnie w 2023 roku będą przede wszystkim przytulne. Kuchnia to miejsce, w którym przygotowujemy posiłki. Ale w tym roku podczas urządzania kuchni będziemy starali się, aby była również miejscem, w którym chętnie będziemy spędzać czas – nie tylko podczas gotowania. Każdy z nas urządzając kuchnię szuka takich rozwiązań, które będą ponadczasowe. Na co warto postawić?

Kuchnia urządzona jak salon!

W tym roku coraz bardziej będziemy zwracać uwagę na to, żeby kuchnia była urządzona w podobnym stylu co salon. Ma to być przestrzeń, która będzie przytulnym przedłużeniem salonu z miejscem na gotowanie. Czym jeszcze zaskoczy nas kuchnia w 2023 roku?

Materiały, które będą chętnie wybierane!

W tym roku wiele osób zdecyduje się na blaty z porcelany, marmuru i granitu. Dla wielu zaskoczeniem jest porcelana – jednak materiał ten jest odporny na zarysowania, wytrzymały i trwały. Firmy zajmujące się produkcją porcelany oferują blaty w różnorodnej kolorystyce. W modnej kuchni królować będzie również kamień i drewno. Ich odpowiednie połączenie może sprawić, że poczujemy się jak w klasycznej winiarni wina – będzie przytulnie i klimatycznie. Osobowości kuchni nadadzą biżuteryjne uchwyty.

Meble kuchenne Kruszwica

Jakie meble kuchenne Poznań będą chętnie wybierane?

Żegnamy się z meblami na wysoki połysk! W tym roku najchętniej wybierane będą meble matowe. W dużych kuchniach świetnie sprawdzą się duże wyspy, które służyły będą nie tylko do przechowywania, ale również do siedzenia i spożywania posiłków. Coraz modniejsze stają się wyspy kuchenne z kamienia o nietypowym kształcie. W jakich kolorach warto wybrać meble kuchenne Kruszwica, aby były modne? Na pewno biel, ale nie laboratoryjna zimna, tylko biel ciepła, kremowa. Odważni będą mogli postawić na całą kuchnię w kolorze czarnym z elementami drewna.

Wybór mebli kuchennych jest ogromny. Warto znaleźć stolarza, który nie tylko wykona projekt, ale również doradzi, jakie rozwiązania w kuchni sprawdzą się najlepiej.

Written by